Вплив індивідуально орієнтованої програми підготовки на морфофункціональні показники спортсменок, які спеціалізуються на швидкісно-силових видах легкої атлетики - Марина Миколаївна Карабуза (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті обґрунтовано доцільність спостереження за зміною морфологічних і функціональних характеристик юних спортсменок-легкоатлеток під впливом тренувальних впливів. Зафіксовано залежність між морфофункціональними характеристиками спортсменок і їхньою спортивною результативністю. Установлено двосторонній зв'язок між морфофункціональними характеристиками організму й моделюванням індивідуально орієнтованого тренувального процесу. Наведено результати апробації індивідуально орієнтованої програми тренувань, одним із головних вхідних факторів якої виступали морфофункціональні особливості учасників. Проаналізовано приріст показників, які характеризують морфологічний і функціональний стан юних спортсменок, котрі спеціалізуються на швидкісно-силових видах легкої атлетики.