KAMA LATERAL ANOMALİSİNİN KOMPOZİT RESTORASYONLARLA TEDAVİSİ: OLGU SUNUMU - Hayriye Esra Ülker; Hande Yalçınkaya (Selçuk University, 2022)
: Bu olgu sunumunda kama şeklindeki lateral dişlerde bulunan şekil bozukluğunun ve diestemaların direkt kompozit restorasyonlar ile konservatif olarak tedavisi amaçlanmıştır. Sistemik hastalığı bulunmayan 18 yaşındaki hasta estetik şikayetlerle kliğimize başvurdu. Hastaya uygulanabilecek tedavi yöntemleri açıklandıktan sonra dişlerin estetik olarak restorasyonunda direkt rezin kompozit kullanılmasına karar verildi. Kama lateraller silikon anahtar kullanılarak kompozit rezin (Essentia Starter Kit Syringe, GC, Japonya) ile restore edildi. Restorasyon tamamlandıktan sonra bitirme ve cilaişlemleri yapıldı. 18 ay sonra yapılan klinik değerlendirmede; restorasyonların fiziksel özellikleri, marjinal bütünlüğü ve estetik özellikleri kontrol edildi. Kontrol seansında yapılan restorasyonların hastanın estetik beklentilerini karşıladığı belirlendi. Bu olgu sunumunda, konik diş anomalilerinin kompozit rezin restorasyonlar ile tedavisi fiziksel özellikler, marjinal bütünlük ve estetik özellikler açısından klinik olarak yeterli sonuçlar vermiştir.