برنامه‌های راهبردی فدراسیون قایق‌رانی جمهوری‌اسلامی‌ایران - علیرضا سهرابیان مقدم; رضا صابونچی; عباس شعبانی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف از انجام این پژوهش، طراحی و مطالعة برنامه‌های راهبردی فدراسیون قایق‌رانی بود. مطالعة حاضر ازنوع مطالعات راهبردی بود که برمبنای اهداف پژوهش در ردیف پژوهش‌های کاربردی قرار دارد. روش گردآوری اطلاعات ترکیبی از پژوهش‌های کمی و کیفی بود. برای شروع فرایند، ابتدا جلسة شورای راهبردی فدراسیون قایق‌رانی جمهوری‌اسلامی‌ایران با حضور 15 نفر از اعضای این شورا برگزار شد. سپس، ازطریق اجرای مصاحبه‌های کیفی با نخبگان داده‌های موردنیاز از صاحب‌نظران جمع‌آوری شدند. درنهایت، برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه و پرسش‌نامه استفاده شد. ضریب پایایی پرسش‌نامة نقاط‌قوت برابر با 955/0، پرسش‌نامة نقاط‌ضعف برابر با 966/0، پرسش‌نامة فرصت‌ها برابر با 936/0 و پرسش‌نامة تهدیدها برابر با 923/0 محاسبه شد. جامعة آماری این پژوهش، رئیس، نایبان رئیس و دبیران سابق و کنونی فدراسیون قایق‌رانی، همة رؤسا و دبیران هیئت‌های قایق‌رانی استان‌ها به تعداد 369 نفر بودند. برای تجزیه‌‌وتحلیل اطلاعات جمع‌آوری‌شده پس از استخراج و دسته‌بندی، در بخش کمی از روش‌های آماری توصیفی مانند میانگین و درصد فراوانی استفاده شد. در بخش کیفی از ماتریس ارزیابی عوامل داخلی، ماتریس ارزیابی عوامل بیرونی، ماتریس برنامه‌ریزی راهبردی کمی، سندکاوی و مطالعات کتابخانه‌ای استفاده شد. نتایج ماتریس خارجی و داخلی نشان داد که فدراسیون ازلحاظ موقعیت راهبردی در موقعیت محافظه‌کارانه قرار دارد. به‌عبارت‌دیگر، میتوان گفت که در فدراسیون قایق‌رانی به‌دلیل چیرگی ضعف بر قدرت و توانمندی این فدراسیون برای استفاده از فرصتها و دفع تهدیدهای احتمالی، بهتر است راهبرد تهاجمی اتخاذ شود تا این فدراسیون همچنان بتواند موفقیتهای خود را ادامه دهد.