ВЗАИМОСВЯЗЬ ОСОБЕННОСТЕЙ САМООТНОШЕНИЯ И УРОВНЯ НРАВСТВЕННОГО РАЗВИТИЯ ЛИЧНОСТИ В ЮНОШЕСКОМ ВОЗРАСТЕ - USM ADMIN (Moldova State University, 2010)
Actualitatea acestei cercetări ştiinţifice este determinată de rolul moralei în dezvoltarea personală a fiecărui individ şi a întregii societăţi. Еste important să se examineze dacă există o relaţie între autoatitudine şi nivelul de morală a indi- vidului. Analiza şi sinteza rezultatelor studiului empiric au evidenţiat o diferenţă semnificativă între subiecţii cu un grad ridicat sau scăzut de dezvoltare a moralei la următoarea scală a autoatitudinii - autodevotamentul. Тema cercetării nu este suficient studiată, iar rezultatele şi dispoziţiile finale ale lucrării necesită un studiu experimental ulterior.