ИЗУЧЕНИЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ О ЛЮБВИ У МУЖЧИН И ЖЕНЩИН В ЗАВИСИМОСТИ ОТ САМООТНОШЕНИЯ ЛИЧНОСТИ В МОЛОДОСТИ - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
RELAŢIA DINTRE REPREZENTĂRILE DESPRE DRAGOSTE VERSUS NIVELUL DE AUTOCUNOAŞTERE LA TINERI În articol sunt puse în discuţie conceptele bărbatului şi ale femeii despre dragoste. Sunt prezentate rezultatele unui studiu empiric care descriu relaţia dintre autocunoaştere şi reprezentările despre dragoste. Este analizată relaţia dintre scalele chestionarului Autocunoaştere al lui V.Stolin şi scalele chestionarului Reprezentări despre dragoste al lui Dzhidaryan I.A., Belovol E.V. şi Maslova O.V., în baza căruia au fost formulate conceptele despre dragoste ale celebri- lor gânditori, scriitori, poeţi, artişti, alcătuite proverbe. Acestea pot fi categorisite astfel: "dragostea - un obstacol", "dragostea - devotament", "dragostea - forţă înălţătoare". Cuvinte-cheie: dragoste, reprezentări despre dragoste, Eu - concept, autoatitudine.