تأثیر افزایش هیل‌استرایک بر متغیرهای منتخب کینتیکی و کینماتیکی مفاصل مچ پا و زانوی ورزشکاران حین راه‌رفتن - فرهاد رضازاده; سید صدرالدین شجاع الدین; اسماعیل ابراهیمی; امیرحسین براتی; فرزام فرهمند (Sport Sciences Research Institute, 2017)
مطالعة حاضر با هدف بررسی تأثیرپذیری پارامترهای کینتیکی و کینماتیکی ورزشکاران از راهنمایی به گام‌برداری، با افزایش هیل‌استرایک انجام شد.این مطالعة مورد-شاهدی روی 13 ورزشکار مرد در دو وضعیت گام‌برداری عادی و گام‌برداری با افزایش هیل‌استرایک انجام گردید. دامنة حرکتی، گشتاور مفاصل و نیروی عمودی عکس‌العمل زمین، با دستگاه آنالیز حرکت وایکون و صفحه‌نیروی کیسلر انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش هیل‌استرایک در مقایسه با الگوی معمول، باعث کاهش معنادار زاویة فلکشن زانو در لحظة تماس پاشنه با زمین و فاز استقرار، کاهش میانگین گشتاور چرخش خارجی و اداکتوری زانو می‌شود. به‌علاوه، دورسی‌فلکشن مچ پا در فاز میانی استقرار با افزایش هیل‌استرایک در مقایسه با الگوی معمول بیشتر بود؛ بنابراین، شاید گام‌برداری با افزایش هیل‌استرایک، بارگذاری مکانیکال مفصل زانو را کاهش دهد و مهم‌ترآنکه، کشش‌پذیری عضلة گاستروسولئوس را فراهم کند.