REPERE PSIHOPEDAGOGICE DE FORMARE A ATITUDINILOR DE ÎNVĂȚARE LA ELEVI - Alexandra NOUR (Moldova State University, 2018)
În articol este abordat conceptul privind formarea atitudinilor de învățare ca o construcţie complexă de reacţii cognitive, afective, comportamentale ale elevului, axate pe comprehensiune, pe experienţa de viaţă, pe interes şi motivaţie, pe convingeri, toate acestea orientând subiectul spre un anumit comportament vizavi de obiectul cercetat. PSYCHO-PEDAGOGICAL LANDMARKS IN THE FORMATION OF PUPILS' ATTITUDES TOWARDS LEARNING The article involves a problem of forming attitudes of learning as a complex construction of cognitive, affective, behavioral reactions of the pupil, based on comprehension, on life experience, on interest and motivation, on beliefs, all by directing the subject towards a certain behavior towards the investigated object.