Вплив розвитку точності бігових кроків на швидкість бігу 30 м учнів 5-6 класів загальноосвітньої школи - Андрій Миколайович Малишкін (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Розкрито результати дослідження впливу розвитку координаційних здібностей на швидкість бігу 30 м учнів загальноосвітніх шкіл. В експерименті брали участь 26 учнів 5-х та 29 - 6-х класів Новотроїцького району Херсонської області. Школярі, які показали найкращі результати в бігові на 30 м, виконують стартовий розбіг зі зростанням довжини кроків. Учні, точність бігових кроків яких у бігові по дистанції з похибкою в 5 см, укладаються в норми високого рівня. Експеримент засвідчив, що для розвитку швидкості потрібно шукати нові підходи. Розвиток точності бігових кроків - упущена ланка в навчанні школярів на уроках фізичної культури.