تأثیر تمرین هوازی در هوای آلوده به ذرات کربن سیاه بر بیان ژن‌های TLR4 و IL-1β در بافت قلب موش‌های صحرایی نر - بهزاد پاک راد; حمید آقا علی نژاد; علیرضا زمانی; محمد فشی; بتول رضایی سراجی; زهرا رجبی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
پژوهش حاضر اثرات تمرین هوازی بر فاکتورهای التهابی قلب موشهای درمعرض ذرات کربن سیاه را موردبررسی قرار داده است. در این پژوهش، 24 سر موش نر بالغ نژاد ویستار 10 هفتهای با میانگین وزنی 97/26±29/279 گرم به چهار گروه ششتایی تقسیم شدند که عبارت هستند از: گروه کنترل (بدون تمرین هوازی و قرارگیری درمعرض PM10)، گروه تمرین هوازی (پنج جلسه در هفته و بهمدت چهار هفته)، گروه قرارگیری درمعرض PM10 کربن سیاه (پنج میلیگرم در متر مکعب) و گروه تمرین هوازی همراه با قرارگیری درمعرض PM10 کربن سیاه. شایانذکر است که بیان ژنهای TLR4 و IL-1β در بافت قلب با استفاده از روش Real-Time PCR سنجیده شد. همچنین، جهت تعیین اختلاف معنادار بین گروهها از آزمون تحلیل واریانس دوسویه و آزمون تعقیبی LSD با سطح معناداری 05.0≥P استفاده گردید. یافتهها نشان میدهد که تمرین هوازی توانسته است افزایش بیان ژن IL-1β ناشی از PM10 را در بافت قلب مهار کند، اما درمقایسه با گروه کنترل، بیان ژن IL-1β تنها در گروه آلودگی بهشکل معناداری بالاتر میباشد (046.P=0). نتایج بهدستآمده حاکی از آن است که چهار هفته قرارگیری درمعرض PM10کربن سیاه، بهشکل معناداری بیان ژن IL-1β را در بافت قلب افزایش میدهد و این وضعیت با انجام تمرینات هوازی وخیمتر نمیگردد.