Öykü Temelli Öğrenme Yaklaşımına İlişkin Öğretmen ve Öğrenci Görüşleri - Arzu Yüksel; Süleyman Avcı (Sakarya University, 2013)
Bu araştırmada öykü temelli öğrenmenin dördüncü sınıf Fen ve Teknoloji dersinde uygulanmasının öğrenci ve öğretmenler üzerine etkisinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın amacını gerçekleştirmek amacıyla örnek olay yönteminden faydalanılmıştır. Araştırma ilköğretim dördüncü sınıfa devam eden A ve B şubelerinde öğrenim gören 48 öğrenci üzerinde yapılmıştır. Araştırmada etkisi araştırılan öykü temelli öğrenme Fen ve Teknoloji dersinin "canlılar dünyasını gezelim-tanıyalım canlılar ve hayat" öğrenme alanında uygulanmıştır. Araştırmada veri elde etmek amacıyla öğretmen ve öğrencilerle odak grup görüşmeleri yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre ÖTÖ öğrencilerin akademik başarılarını artırmakta öğrencilerin öğrenme sürecini sahiplenmesini sağlamakta ve öğrenci motivasyonunu artırmaktadır.