GAMES AS A MEANS OF DEVELOPING THE POTENTIAL OF STUDENTS IN PRIMARY BIOMOTRIC - Gheorghe Gabriel CUCUI; Ionela Alina CUCUI (Cluj University Press, 2016)
As pointed out in sport-related published literature, games have a very important influence on the psychological development of children. Children play almost all the time giving them greater flexibility and creativity to their behaviors. It gives children the impression inexhaustible conditions that contribute to the knowledge about the world and life. Formed and develops direct observation capabilities, and indirectly, the game creates a larger drive. The game is the main activity through which the child makes contact with the complexity of the environment, which facilitates widening system of knowledge, skills and abilities, improving representations, sense of observation, initiative and way of thinking. Jocul - mijloc de dezvoltare a potenţialului biomotric al elevilor din ciclul primar. Jocul are o influenţă deosebit de importantă în dezvoltarea psihică a copiilor. Copiii se joacă aproape tot timpul conferindu-le conduitelor lor multă flexibilitate şi creativitate. Acesta oferă copiilor condiţii inepuizabile de impresii care contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor despre lume şi viaţă. Formează şi dezvoltă în mod direct capacităţi observative, iar în mod indirect, jocul creează o mai mare antrenare. Jocul constituie principala activitate prin intermediul căruia copilul ia contact cu complexitatea mediului înconjurător, lucru ce îi facilitează lărgirea sistemului de cunoştinţe, priceperi şi deprinderi, perfecţionarea reprezentărilor, spiritul de observaţie, iniţiativei şi modului de gândire. Cuvinte-cheie: joc, dezvoltare, elevi