Metody pracy kreatywnej w nauczaniu zdalnym - Agata Kolasa-Skiba (The Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, 2021)
Zadaniem nauczycieli wychowania przedszkolnego jest stwarzanie atmosfery do optymalnego rozwoju dziecka. Celem wychowania przedszkolnego jest wsparcie całościowego rozwoju dziecka. Wsparcie to realizowane jest przez proces opieki, wychowania i nauczania - uczenia się, co umożliwia dziecku odkrywanie własnych możliwości, sensu działania oraz gromadzenie doświadczeń na drodze prowadzącej do prawdy, dobra i piękna. W efekcie takiego wsparcia dziecko osiąga dojrzałość do podjęcia nauki na pierwszym etapie edukacji. W dobie kryzysu epidemiologicznego nauczyciel organizuje efektywną pracę z dziećmi online.