Історіографічні дослідження процесу ліквідації неписьменності (20-30 роки ХХ ст.) - Ольга Бойко (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті здійснено історіографічний аналіз процесу ліквідації неписьменності на території України у 20-30 роках ХХ століття, виділено та схарактеризовано три періоди історіографічних досліджень. Автором здійснено аналіз наукових праць, присвячених дослідженню даної проблеми. Особливу увагу зосереджено на дослідженні друкованих праць дослідників минулих років та доробок сучасних науковців з вивчення процесу ліквідації неписьменності на території України 20-30 рр. ХХст. У статті представлено історію ліквідації неписьменності як цілісного феномену з точки зору історіографії. Проведено систематизацію, класифікацію та узагальнення нагромадженого знання через історіографічний аналіз відповідних джерел.