آگاهی پرستاران از روش های صحیح تزریق خون در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کرمان - محبوبه محمد پور; سیدمصطفی سیدعسکری; آرزو سارانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و هدف:خون یکی از عناصر ویزه بدن میباشد مخصوصا در در مواقع بحرانی که سبب نجات جان بیماران میباشد. لذا پرستاران نقش مهم و اساسی در فرایند انتقال خون دارند که این نقش نیازمند دانش و تجربه میباشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان آگاهی پرسنل پرستاری از شیوه های صحیح تزریق خون در مراکز آموزشی و درمانی شهر کرمان بود.   مواد و روشها:این تحقیق از نوع مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی بود و جامعه مورد پژوهش را کلیه پرستاران مراکز آموزشی و درمانی شهرستان کرمان(351 نفر) در سال 97 تشکیل میدادند. اطلاعات مورد نیاز پژوهش از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. . داده ها پس از جمع آورری توسط نرم افزار Spss 20 و با استفاده از آمار توصیفی ، تی تست و آزمون کای دو  در سطح معنی داری p<0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   نتایج:در این تحقیق 351 نفر از پرسنل پرستاری اقدام به تکمیل پرسشنامه ها نمودند که تعداد 286 نفر زن(81.5%)و تعداد65 نفر مرد(18.5%) بودند. نمره کل آگاهی پرسنل  2.3±8.76 و نمره کل خود ارزیابی پرسنل  3.7±37.31 بود. طی نتایج بدست امده بین متغیر سابقه خدمت با نمره آگاهی پرسنل و هچنین  بین متغیر های سن و بخش خدمت با نمره خود اریابی رابطه معنی دار وجود داشت .   نتیجه گیری:طبق نتایج دانش و آگاهی پرسنل پرستاری متوسط بود که نیاز به افزایش دانش پرسنل در مورد جنبه های مختلف تزریق خون ضروری به نظرمی رسد.این مهم با برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی قابل دستیابی میباشد.