Механізм фінансування шкільних закладів у Великобританії як засоби посилення їх автономії - Олена Ковальчук (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглянуто періоди становлення шкільного фінансування у Великобританії у процесі реформування освіти з 1988 по 2007 рр. Розкрито чинники, що призели до послаблення адміністративного впливу держави (через місцеві відділи освіти) на британські школи і посприяли посиленню їх фінансової автономії. Статья рассматривает процесс становления школьного финансирования в Великобритании в процессе реформирования образования с 1988 по 2007 г. Автор раскрывает основные факторы, которые способствовали ослаблению административного влияния государства (через местные отделы образования) на британские школы и способствовали усилению их финансовой автономии. The article tracks the evolution of the English school finance system from 1988 to 2007. The author unveils the factors that caused the weakness of state administrative influence onto British schools and promoted the strength of their financial autonomy.