Загальнодидактичний аспект проблеми теорії засобів навчання у педагогічних дослідженнях - Ольга Скальська (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2012)
У статті аналізуються основні результати вивчення стану проблеми теорії засобів навчання, уточнюється зміст понять - основні, додаткові та допоміжні засоби навчання. Узагальнюються погляди науковців щодо класифікації та систематизації засобів навчання. Головна увага зосереджується на проблемі створення системи засобів навчання іноземної мови.