تاثیر جنسیت و نوع رشته ورزشی بر انگیزش پیشرفت و ترس از شکست در ورزشکاران نخبه تیمی و انفرادی - مریم امیریان; پریسا حجازی دینان; مریم رحیمیان مشهدی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر جنسیت و رشتة ورزشی بر انگیزش پیشرفت و ترس از شکست در ورزشکاران نخبه بود. 200 ورزشکار با سابقه پنج تا هفت سال فعالیت در رشته‌های تیمی و انفرادی، ازطریق نمونه گیری هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. پرسش‌نامه‌های ورزشگرایی و ارزیابی شکست در عملکرد تکمیل شدند. تحلیل دادهها با استفاده از آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره نشان داد که ورزشکاران مرد رقابت‌طلب‌تر و تمایل بیشتری به پیروزی دارند؛ درحالی‌که ورزشکاران زن هدف‌گراترند. زنان و ورزشکاران تیمی نسبت به مردان و ورزشکاران انفرادی ترس از شکست بیشتری دارند. رشتههای تیمی، پیروزیگراتر و رشتههای انفرادی، رقابت‌طلب‌تر و هدف‌گراتر هستند. یافته‌ها تأثیر عوامل مختلف بر انگیزش پیشرفت و ترس از شکست را تأیید کرد و ضرورت به‌کارگیری مداخلات روان‌شناسی را به‌ویژه در زنان و ورزشکاران تیمی درراستای ارتقای انگیزش پیشرفت و کاهش ترس از شکست تبیین می‌کند.