Ефективність використання проби Руф'є під час розподілу учнів на групи для занять фізичною культурою - Борис Кедровський; Ірина Маляренко; Юрій Ромаскевич (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Наведено характеристику сучасного стану фізичного здоров'я дітей шкільного віку міста Херсона, проаналізовано основні причини, які, на думку авторів, обумовлюють ситуацію, що склалася. Запропоновано конкретні заходи із використанням методів і засобів фізичного виховання та лікувальної фізичної культури. Викладено результати інформативності проби Руф'є при розподілі дітей у групи для занять фізичною культурою.