EVALUAREA HIDRONEFROZEI ANTENATALE ŞI MANAGEMENTUL POSTNATAL - I. Sârbu; Iulia Straticiuc Ciongradi; S.G. Aprodu (Amaltea Medical Publishing House, 2012)
Evoluţia diagnosticului prenatal a adus modifi cări importante în evaluarea şi managementul hidronefrozei. Dacă soluţia clasică implică intervenţie chirurgicală corectoare plecând de la premisa că dilatarea pielică înseamnă obstrucţie, în prezent abordarea conservatoare este regula. Marea provocare este reprezentată în continuare de diferenţierea hidronefrozei clinic semnifi cative de cea tranzitorie şi alegerea căii optime de management al acestor cazuri.