"Five senses in the museum": - Marta García-Sampedro (Universitat de Barcelona, 2019)
L'experiència multidisciplinar que presentem a continuació ha estat dissenyada per al futur professorat dels programes bilingües (espanyol-anglès) amb el fi de fer-los conèixer l'enfocament educatiu AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera - de l'anglès CLIL - Content Language Integrated Learning) i les seves infinites possibilitats. L'experiència s'ha implementat, al mateix temps, en dos centres educatius, en les etapes d'educació primària i secundària. El tema principal del projecte és l'ús dels cinc sentits en una proposta d'activitats que pretén fomentar la comunicació en llengua anglesa integrant continguts de les àrees de ciències naturals, ciències socials, art i música. El context educatiu està focalitzat majoritàriament a l'exterior del centre escolar, essent així doncs els museus i els espais naturals urbans els escenaris més habituals d'aquesta proposta. Per tant, un dels objectius principals és fer conèixer als estudiants universitaris la importància de l'aprenentatge experiencial i l'outdoor learning o aprenentatge a l'exterior. Els resultats obtinguts en l'avaluació d'aquesta experiència han estat molt positius i els experts participants en els grups de discussió organitzats a tal efecte han considerat que, sens dubte, Five Senses in the Museum és una experiència d'innovació educativa.