PERSONAL PATTERNS OF DEVELOPMENT IN TEACHING CAREER AMONGST PRIMARY SCHOOL TEACHERS IN ISRAEL: CAREER MOTIVATORS, CAREER DRIVEN AND CAREER OPPORTUNITIES - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
MODELE PERSONALE ÎN DEZVOLTAREA CARIEREI DIDACTICE LA PROFESORII DIN ISRAEL: MOTIVAŢIA CARIEREI, MERSUL CARIEREI ŞI OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ Scopul cercetării este de a expune modele de dezvoltare personală în cariera didactică în rândul cadrelor didactice din şcolile primare. Studiul a fost realizat prin utilizarea unei metodologii calitative, iar datele au fost colectate prin intermediul interviului. Datele obţinute au fost analizate în baza unor teorii ce prevăd trei modele de dezvoltare perso- nală a cadrelor didactice: carieră model motivat, model de carieră condus şi oportunităţi de carieră pattern. Recomandă- rile adresate managerilor se referă la necesitatea sporirii nivelului de motivaţie pentru autodezvoltare. Cuvinte-cheie: dezvoltare a personalului, dezvoltare profesională, pattern al dezvoltării profesionale, motivare pentru carieră, dezvoltarea / evoluţia carierei, oportunităţi de carieră.