روش شناسی تربیتی ائمه اطهار (ع) - محمدجعفر پاک سرشت; عباسعلی رستمی‌نسب; مسعود صفایی مقدم (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2007)
ائمه اطهار (ع) بر مبنای جهانبینی توحیدی و وحی الهی به ارائه روش‌های تربیتی پرداخته‌اند. آنچه مسلم است این است که بعد از شناخت مسائل تربیتی، مهمترین فعالت تربیتی شناخت روش‌های مناسب برای حل و فصل آن مسائل است. شناخت روش شناسی تربیتی ائمه اطهار (ع) و به کارگیری روش‌های مربوطه، می‌توانند کمک بزرگی در پی ریزی یک نظام تربیتی دین محور باشد. لذا در این مقاله سعی شده است تا روش شناسی تربیتی ائمه اطهار (ع) با تحقیق پیرامون مطالب زیر تبیین و ارائه گردد: معنا و مفهوم روش، ضرورت و اهمیت شناخت روش‌ها، چگونگی تولید و طراحی روش‌ها و مبانی شناسایی آنها، ویژگی‌های روش شناسی تربیتی، جایگاه ارزشی روش‌ها و روش شناسی در تعلیم و تربیت، نقش انسان در شناخت روش‌ها، انواع روش‌ها، جمعبندی و نتیجه‌گیری، پیشنهادها و استلزامات تربیتی.