ارائۀ چارچوب نظری و طراحی الگو برای توسعۀ ورزش همگانی در ایران - محمد جوادی پور; مژده قویدل سرکندی; مونا سمیع نیا (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از تحقیق حاضر نگاه آسیب‌شناسانه به وضعیت ورزش همگانی در ایران و ارائۀ مدل است. جامعۀ آماری این پژوهش را مدیران فدراسیون ورزش همگانی، اعضای شورای راهبردی فدراسیون، انجمن‌های ورزشی تحت پوشش فدراسیون و هیئت‌های ورزش همگانی استان‌ها تشکیل می‌دهند. بهمنظور بهره‌برداری مناسب از دیدگاه‌های کارشناسی صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران پرسشنامه‌ای در قالب مفاد تهیه شدۀ برنامۀ راهبردی برای جامعۀ هدف، مدیران فدراسیون‌ها و انجمن‌های ورزشی، هیئت‌های ورزشی استان و اعضای شورای راهبردی فدراسیون ارسال شد. مقیاس پرسشنامه در طیف پنج سطحی لیکرت (کاملاً موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم و کاملاً مخالفم) طراحی شد. پس از بررسی و تجزیه و تحلیل نتایج و طبق نگاه و رویکرد آسیبشناسانه، نقاط ضعف، قوت، فرصت‌ها و تهدیدهای ورزش همگانی شناسایی شد. پس از آن به تناسب نقش فرآیندهای ورزش همگانی با سایر ورزش‌ها و ارتباط آن با مؤلفه‌های پشتیبانی، مدیریت و کنترل فرآیند و فرهنگ و ارزش‌های دینی، الگوی توسعۀ ورزش همگانی ایران با ساختار علمی مدیریت ورزشی، ساختار فرآیندی و ارتباط با سایر ورزش‌ها و حلقه‌های مدیریت کلان برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان و سطوح پشتیبانی و اجرایی آن ارائه شده است.