بررسی میزان آگاهی والدین کودکان 12-8 سال در ارتباط با ترومای دندان های بیرون افتاده در شهر اصفهان در سال 1395-1394 - شیرین شاه ناصری; زهرا خلیلی; سیدامیر موسوی; نجمه جعفری (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه:تروماهای دندانی یکی از شایع ترین علل مراجعه به مراکز دندانپزشکی می باشد. پیش آگهی تروماهای دندانی، وابسته به اقدامات اساسی بلافاصله بعد از تروما می باشد.هدف از این پژوهش بررسی میزان آگاهی والدین کودکان 12-8 ساله اصفهان در رابطه با ترومای دندان های بیرون افتاده در طی سال 95-94 بود. مواد و روش ها:در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بعد از بومی سازی کردن روایی و پایایی آن، تعداد 500 نفر از والدین کودکان 12-8 سال به صورت نمونه گیری دو مرحله(خوشه ای-سهمیه ای) انتخاب شده و به سوالات پرسشنامه جواب دادند. از آزمون های آماری ANOVA و t-test برای آنالیز داده ها استفاده شد.(05/0₌α) یافته ها:میانگین مجموع آگاهی والدین برابر با 01/2±25/5 محاسبه شد. بین آگاهی والدین و سطح تحصیلات آنها ارتباط مستقیم و معنی دار ضعیفی وجود داشت (001/0 P