PSIHANALIZĂ ȘI CERCETARE Eseu despre cercetarea în psihanaliză - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
În lucrare ne-am propus să trecem în revistă câteva aspecte ale cercetării în și a psihanalizei. Demersul prezentat atrage atenția asupra diferenței dintre cercetarea Psihanalizei și mizele, scopurile acestei cercetări, dificultățile de "obiectivare" și cercetarea în psihanaliză ca preocupare constantă a psihanaliștilor și a capitolelor și evoluțiilor acestei cercetări din interior. Sunt prezentate metodele psihanalitice de cercetare, derivate din specificul psihanalizei ca demers longitudinal curativ și epistemologic, având ca postulat central existența inconștientului. Cuvinte-cheie: inconștient, neuroștiințe, obiectivare, ideal pozitivist, metode de cunoaștere psihanalitică.