Pedagojik Formasyon Temelli Alan Öğretmenlerinin Öğretme- Öğrenme Sürecine İlişkin Yeterlik Düzeyleri - Abdullah Adıgüzel; Abdullah Adıgüzel (Sakarya University, 2013)
Bu araştırmanın amacı, pedagojik formasyon temelli alan öğretmenlerinin öğretme-öğrenme sürecine ilişkin yeterlik düzeylerini belirlemektir. Çalışma, Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kayıtlı 87 öğrencinin sekiz hafta boyunca altı okulda yaptıkları gözlemlere dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Gözlemin nasıl yapılacağına ilişkin eğitilen öğretmen adayları aracılığıyla toplanan verilere göre, alan öğ- retmenleri; dersin giriş etkinliklerini ara sıra, geliştirme ve sonuç etkinliklerini ise her zaman gerçekleş- tirmektedirler. Öğretmenler, derslerde en çok düz anlatım yöntemini en az ise örnek olay yöntemini kullanmayı tercih etmektedirler. Öğretmenler öğretme-öğrenme sürecinde, eğitim araçlarında ise en çok yazı tahtasını en az ise gerçek nesneler ve modelleri kullanmaktadırlar.