گزارش یک مورد حاملگی سرویکال در ترم - طاهره اشرف گنجویی; مریم السادات حسینی; زهرا واحدپور فرد; میترا رفیع زاده (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: حاملگی نابجای سرویکال، یک وضعیت بالینی نادر است و شایعترین علامت آن، خونریزی واژینال می باشد که با جفت سرراهی، تشخیص افتراقی دارد. سونوگرافی ترانس واژینال جهت تشخیص، و سونوگرافی سه بعدی و ام آر آی در تأیید تشخیص حاملگی نابجای سرویکال کمک کننده می باشند. گزارش مورد: بیمار، خانم 25 ساله با حاملگی اول و خونریزی واژینال بدون درد در سه ماهه اول و سونوگرافی 14 هفتگی مبنی بر قرارگیری کامل جفت روی کانال سرویکس و چندین بار تکرار خونریزی در سه ماهه دوم و سوم، در هفته 37 بارداری به دلیل درد زایمان، تحت عمل سزارین قرار گرفت. حین سزارین به نظر می رسید که جفت از قدام تا خلف، سوراخ داخلی سرویکس را کاملاً پوشانده است. در قسمت بالای حفره ای که جنین خارج شده بود، فوندوس رحم در حد حاملگی 10 هفته وجود داشت. به دلیل عدم کنترل خونریزی، هیسترکتومی انجام شد و بیمار پس از 2 هفته بستری، بدون هیچ گونه عارضه ای مرخص شد. پاتولوژی جایگزین جفت داخل کانال سرویکس را گزارش کرد (حاملگی سرویکال). نتیجه گیری: بالاترین سن حاملگی سرویکال که تاکنون گزارش شده، 14 هفته بوده است، در حالی که بیمار حاضر، اولین موردی بود که حاملگی سرویکال تا سن 37 هفته ادامه پیدا کرده بود. از آنجایی که بر اساس شرح حال و سونوگرافی های انجام شده، برای بیمار جفت سرراهی تشخیص داده شده بود، لذا توصیه می شود تمام بیماران باردار که با خونریزی واژینال مراجعه می کنند و در سونوگرافی، جفت پرویا گزارش می شود، از نظر حاملگی سرویکال با سونوگرافی سه بعدی یا ام آر آی بررسی شوند.