Характеристика рухової активності студентської молоді - Надія Остапівна Земська (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Рухова активність - основний складник здорового способу життя людини. Завдання статті - визначення рівнів рухової активності студентської молоді та оцінка структури добової рухової активності студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Для розв'язання завдання використовували Фремінгемську методику дослідження рухової активності та методи математичної статистики. Оцінка рівнів рухової активності в добовому бюджеті часу юнаків і дівчат показала, що 91,4 % ± 4,3 % часу доби рівень оцінювався як базовий, сидячий та малий і лише 6,6 ± 0,5 % - середній та 2,0 ± 0,3 % - як високий. Низький рівень рухової активності виявлено в 35,6 % дівчат та 33,3 % юнаків. Отримані результати доводять важливість потреби підвищення мотивації студентів до збільшення їхньої рухової активності.