Technologia informacyjno-komunikacyjna w kształceniu technicznym - L'ubomír Žáčok (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2012)
Głównym tematem niniejszej pracy jest wykorzystanie hipertekstualnych materiałów edukacyjnych, które przyczyniają się do zwiększenia skuteczności nauczania przedmiotów technicznych w szkołach podstawowych drugiego stopnia. Do porównania wyników osiągniętych przez grupę kontrolną i wyników grupy eksperymentalnej wykorzystana została metoda eksperymentu pedagogicznego, który zostanie przeprowadzony za pomocą narzędzi statystycznych. Eksperyment pedagogiczny podda naszą hipotezę weryfikacji.