Halk sağlığı etiği ve meslek ahlakı - Murat Civaner (Turkish Society of Public Health Specialists, 2015)
Zorunlu bağışıklamadan toplum sağlığını geliştirme programlarına dek pek çok Halk Sağlığı uygulaması çeşitli değer sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Halk Sağlığı Etiği başlığıyla ele alınan bu türden sorunların ülkemizde de tartışılması, özellikle de Halk Sağlığı uzmanlarının gündemine girmesi önemlidir.