شیوع اختلال بدشکلی عضلانی در ورزشکاران بدن‌سازی: بررسی مؤلفه‌های روان‌فیزیولوژیکی - مهدی زمستانی; ویدا جلالوند (Sport Sciences Research Institute, 2019)
بدشکلی عضلانی یا بیگورکسیا، اشتغال ذهنی با این باور است که بدن فرد به اندازه کافی عضلانی نیست. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع بدشکلی عضلانی و ارتباط آن با مؤلفه‌های روان‌فیزیولوژیکی در ورزشکاران مرد مراجعه کننده به باشگاه‌های بدن‌سازی کرمانشاه بود. جامعة آماری پژوهش، کلیة ورزشکاران مرد باشگاه‌های بدن‌سازی کرمانشاه بود که از میان آنها 373 نفر بر مبنای نمونه‌گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. داده‌ها از طریق پرسش‌نامة عزت نفس روزنبرگ، نگرش‌های تغذیه‌ای، مقیاس کمال‌گرایی چند بعدی، اختلال بدشکلی عضلانی، رضایت از ظاهر عضلانی و شاخص تودۀ بدنی جمع آوری شدند. نتایج نشان داد میزان شیوع اختلال بدشکلی عضلانی در مردان ورزشکار رشته پرورش اندام شهر کرمانشاه 25 درصد بوده و ارتباط بین اختلال بدشکلی عضلانی با عزت نفس معنادار و معکوس، با شاخص تودۀ بدنی و اختلالات تغذیه‌ای معنادار و مستقیم و با کمال‌گرایی بدون رابطه بود.