ACTUALITĂȚI ÎN SCREENINGUL LA TUBERCULOZĂ. REVISTA GHIDURILOR - Эвелина ЛЕСНИК; Алина МАЛИК; Александр КОРЛЭТЯНУ (Academy of Sciences of Moldova, 2022)
Scopul studiului a constat în evaluarea ghidurilor și recomandărilor metodologice actuale în domeniul depistării per- soanelor suspecte și metodelor de examinare a pacienților pentru diagnosticul tuberculozei pentru identificarea necesității de reactualizare. Material şi metodologie: a fost realizat un studiu al literaturii prin care au fost evaluate sursele electronice publicate în PubMed și colecția de literatură de sănătate HINARI, cât și publicațiile pe suport de hârtie. Rezultatele au fost grupate și sistematizate în funcție de nivelul dovezilor științifice. Rezultate: dezvoltarea ghidurilor noi și actualizarea celor deja realizate este de o importanță majoră pentru standardi- zarea procedurilor de depistare și diagnostic a TB, examinate anual este unul dintre principiile cheie ale managementului acțiunilor depistării.