РОЛЬ СІМ'Ї У ФОРМУВАННІ АКТИВНОГО СТАВЛЕННЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ДО ВІЛЬНОГО ЧАСУ - Тадеуш Лапіан (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2019)
У статті проаналізовано роль сім'ї у формуванні культури вільного часу серед молоді. Дослідження здійснено шляхом власних спостережень за діяльністю учнів початкових шкіл, гімназій та ліцеїв міста Сопот, а також вивчення питання сімейного впливу на ставлення до культури вільного часу в зазначеній групі. На основі використаної тематичної літератури та спостережень визначено найважливіші завдання в системі домашнього виховання, висвітлено негативні тенденції в став- ленні до вільного часу в сучасних сім'ях, запропоновано рекомендації щодо покращення поточної ситуації. Поєднання теоретичних знань та даних безпосереднього дослідження дало змогу дійти ґрунтовних висновків щодо стану вивчення проблеми та запропонувати певні її рішення. Стаття є логічним продовженням попереднього аналізу про роль школи в зазначеному процесі.