دیدگاه دانشجویان مامایی در زمینه ی آینده ی شغلی رشته ی تحصیلی شان - آسیه نمازی; شیوا علیزاده; مژگان سیگارچیان (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014)
عوامل مختلفی می تواند بر دیدگاه انسان نسبت به آینده شغلی اثر بگذارد. با توجه به نیاز بیش از پیش زنان در تمامی سطوح بهداشت و باروری به ماما، مطالعه ای با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان مامایی عوامل مختلفی می‌تواند بر دیدگاه انسان نسبت به آینده‌ی شغلی اثر بگذارد. با توجه به نیاز بیش از پیش زنان در تمامی سطوح بهداشت و باروری به ماما، این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان مامایی نسبت به آینده‌ی شغلی خود انجام شد. این مطالعه‌ی توصیفی_تحلیلی بر روی کلیه دانشجویان مامایی مشغول به تحصیل مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت، نیمسال اول 91-1390 انجام شد. روش گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ی محقق‌ساخته شامل مشخصات فردی و سؤالات سنجش نگرش آینده‌ی شغلی بود. داده‌ها با استفاده از نسخه‌ی 16 نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین نمره‌ی نگرش دانشجویان نسبت به آینده‌ی شغلی 81/5 ± 95/34 بود که نمره‌ی به‌دست آمده بالاتر از نمره‌ی قابل قبول بود. بین نمره‌ی نگرش به آینده‌ی شغلی و وضعیت اقتصادی، سن دانشجویان، ارتباط آماری معنا‌داری وجود داشت. ولی بین سایر متغیرهای پژوهش با نگرش آینده‌ی شغلی، ارتباط آماری معنا‌داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش، اکثر دانشجویان نسبت به آینده‌ی شغلی خود، دیدگاه مثبتی داشتند. که با در نظرگرفتن کثرت فارغ‌التحصیلان مامایی، تغییرات اساسی در شرایط بازار کار، توزیع مناسب نیروی انسانی و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت حل پاره‌ای از مشکلات آموزشی و ایجاد مراکز مشاوره و حمایت از دانشجویان نسبت به توجیه آینده‌ی شغلی درتقویت نگرش دانشجویان به آینده شغلی مفید می‌باشد.