Педагогічне освітнє середовище як умова формування професійної позиції майбутнього вчителя - Сергій Білоконний (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Білоконний С. П. Педагогічне освітнє середовище як умова формування професійної позиції майбутнього вчителя. У статті предметом дослідження є педагогічно кероване середовище як умова активізації професійної позиції майбутніх учителів, розкриваються його можливості у формуванні цього складного особистісного утворення як важливого показника педагогічного професіоналізму. Основою організації педагогічного освітнього середовища є діалогічний підхід, що передбачає взаємодію, співпрацю й творчість майбутнього вчителя.