تحلیل علم‌سنجی مقالات مجله «مطالعات مدیریت ورزشی» در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی.اس.سی.) - مرتضی رضایی صوفی; علی اکبر خاصه (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف تحلیل علم‌سنجانۀ مقالات چاپ‌شده در مجلۀ «مطالعات مدیریت ورزشی» در فاصلة سالهای 1389 تا 1397، انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر نوع در زمرۀ پژوهش‌های کاربردی است که در آن از شاخصهای علم‌سنجی و تحلیل شبکة اجتماعی استفاده شده است. 541 مقاله از مجلۀ «مطالعات مدیریت ورزشی» جامعۀ پژوهش را تشکیل دادند که در بازۀ زمانی 1389 تا 1397 در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی.اس.سی.) نمایه شدهاند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از تلفیقی از نرم‌افزارهای بیباکسل، یو سی آی نت، نتدراو، و ووز-ویور استفاده شده است. نتایج نشان داد در بخش نویسندگان برتر، پژوهشگران گروه تربیتبدنی دانشگاههای علامه طباطبائی، تربیت مدرس و تهران پیشتاز بودهاند. در بخش پراستنادترین پژوهشگران، استاد دانشگاه علامه طباطبائی رتبة اول را کسب کرده است. در شاخص اچ.، دانشگاه گیلان در رتبة اول قرار داشته است. در بخش الگوی تألیف، بیش از 95 درصد از مقالات نشریه به‌صورت مشارکتی بوده‌اند و در بخش برترین پژوهشگران از نظر شاخصهای مرکزیت نیز غالب پژوهشگران پرکار از لحاظ تعداد مقالات از دانشگاههای شهر تهران بوده‌اند. در بخش پرتکرارترین کلیدواژه‌ها، واژه‌های «فوتبال»، «ورزش» و «برند» بیشترین فراوانی را در بین واژه‌ها داشتهاند. درنهایت، در بخش شبکۀ هم‌رخدادیِ واژگان نیز تحلیل خوشهبندی به شکلگیری هشت خوشۀ موضوعی منجر شد که مباحث مهمی چون «برنامة راهبردی»، «مدیریت عملکرد»، «بهسازی ورزش»، «سلامت و توانمندسازی ورزش»، «رضایتمندی در ورزش»، «ترویج»، «بازاریابی ورزشی و از طریق ورزش» و «صنعت ورزش» است. با توجه به خوشه‌های حاصل از تحلیل هم‌واژگانی، به‌نظر می‌رسد مجلۀ «مطالعات مدیریت ورزشی» توانسته است بخش درخور توجهی از محورهای موضوعی خود را در سالهای فعالیتش پوشش دهد.