LEZIUNI ALE APARATULUI LOCOMOTOR LA GRAVIDE (REVIUL LITERATURII) - Vladimir KUSTUROV; Anna KUSTUROVA; Irina PALADII (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Studiată influența diferitelor mecanisme și severitatea afectarii sistemului locomotor la gravide. Au fost determinate principalele măsuri de diagnostic, succesiunea lor în funcție de severitatea stării generale a gravidei traumatizate și efectul lor asupra funcției de reproducere. A fost dezvăluită necesitatea studierii modificărilor post-traumatice ale corpului feminin, care afectează negativ cursul sarcinii și necesită un complex de măsuri medicale, sociale și de altă natură.