КРИТЕРІЇ, ПОКАЗНИКИ ТА РІВНІ СФОРМОВАНОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО УЧИТЕЛЯ ФІЛОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН - O.V. Pakhomova (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Проаналізовано поняття «критерій» в науковій літературі. Виокремлено покомпонентні критерії та якісні показники, які відображають зміст і динамічні характеристики сформованості професійної компетентності майбутнього учителя філологічних дисциплін. Охарактеризовано рівні професійної компетентності: репродуктивний рівень, продуктивний рівень, творчий рівень. Визначені параметри диференційованих рівнів.