Dotazník ke školní připravenosti dítěte pro učitele - Petra Potměšilová; Miloň Potměšil (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2019)
Autoři předkládají výsledky pilotního výzkumu zaměřeného na vývoj screeningového dotazníku pro pedagogy mateřských škol. Popisem vybraných parametrů pedagog charakterizuje konkrétní dítě z hlediska jeho připravenosti ke školní docházce. Pro pilotáž byla získána data od 239 dětí. Statistickým zpracováním bylo zjištěno, že dotazník lze považovat za reliabilní i validní.