Психолого-педагогічні дослідження діалогу та рефлексії в пізнанні та мисленні - Геннадій Дьяконов (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Дьяконов Г. В. Психолого-педагогічні дослідження діалогу та рефлексії в пізнанні та мисленні. У статті розглянуто особливості діалогу та рефлексії в пізнанні, мисленні та навчанні. З'ясовано багатоаспектний взаємозв'язок багатоплановий взаємозв'язок явищ діалогу та рефлексії і проаналізовано їх роль у пізнавальних і розумових процесах. Сутність і феноменологію діалогу та рефлексії автор розкриває з позицій різних підходів (психолінгвістичного, психолого-педагогічного, соціально-психологічного, загальнопсихологічного, експериментально-психологічного й екзистенційно-онтологічного).