تاثیر اکتیو وستیبولار تراپی بر اختلالات حرکتی کودکان با اختلال نقص توجه-بیش فعالی - صدیقه فرخی مقدم; حجت اله حقگو; ابراهیم پیشیاره; سید علی حسینی; عنایت اله بخشی; نیما رضازاده; رضا رستمی; وحید صادقی; یوسف خدا بنده لو (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف با توجه به اختلالات تعادلی مشهود در کودکان با اختلال نقص توجه-بیش فعالی، در تحقیق حاضر تاثیر اکتیو وستیبولار تراپی بر اختلالات حرکتی این کودکان بررسی شد. مواد و روشها در مطالعه تجربی حاضر 38 کودک 7 تا 12 سال با اختلال ADHD نوع ترکیبی با تشخیص روانپزشک بر اساس ملاکهای DSM-IV-TR، که از لحاظ بهره هوشی (آزمون هوش وکسلر) در سطح نرمال قرار داشتند (90< IQ)، بهطور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم و قبل و بعد از مداخله با ابزار اندازهگیری مجموعهی آزمون برونینکس اوزرتسکی با هم مقایسه شدند. برنامه درمانی منتخب شامل تمرینات توانبخشی وستیبولار طبق پروتکل تعیین شده به مدت 2ماه هفتهای 3جلسه، هر جلسه 30 دقیقه برای گروه آزمون و آموزشهای کلاسیک تحصیلی برای گروه کنترل بود. یافتهها برنامه وستیبولوتراپی در گروه آزمون تغییرات معناداری در بعضی متغیرهای پژوهش در مقایسه با گروه کنترل ایجاد کرد. تغییرات در گروه آزمون شامل: مهارتهای حرکتی درشت (006/0=P) و تعادل (001/0P