بررسی تأثیر جراحی کولپورافی بر رضایت و عملکرد جنسی زنان - فرزانه جعفرنژاد; بی بی حلیمه کاظمینی; سید رضا مظلوم; زهرا امامی مقدم; آرش سفیدگران (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: از جمله عواملی که باعث اختلال در عملکرد جنسی می شود، پرولاپس ارگان های لگنی و بی اختیاری ادراری است. عمل جراحی کولپورافی قدامی و خلفی از روش های درمانی اصلاح این مشکلات است. با توجه به افزایش متقاضیان این عمل، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر جراحی کولپورافی بر رضایت و عملکرد جنسی زنان انجام شد. روش‌کار: این مطالعه هم گروهی و گذشته نگر، در سال های 1390-1389 بر روی 100 زن داوطلب عمل جراحی کولپورافی مراجعه کننده به بیمارستان های دولتی مشهد انجام شد. افراد به دو گروه مساوری تقسیم شدند. گروه یک، داوطلب انجام عمل کولپورافی بودند و گروه دو، عمل کولپورافی را حداقل در 6 ماه گذشته انجام داده بودند. از دو گروه خواسته شد تا فرم های مشخصات فردی، مقیاس خشنودی زناشویی، عملکرد جنسی، رضایت جنسی و فرم سنجش افسردگی، استرس و اضطراب را تکمیل کنند. نوع عمل جراحی برای تمام واحدهای پژوهش یکسان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS (نسخه 18) استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: بین رضایت جنسی زنان و عمل کولپورافی، ارتباط معنی داری وجود داشت (033/0=p)؛ به گونه ای که رضایت جنسی بعد از عمل، 18 درصد کاهش یافت. 16 نفر (32%) از زنان بعد از عمل کولپورافی از نزدیکی دردناک و 25 نفر (50%) از تنگی واژن شکایت داشتند، با این حال عملکرد جنسی زنان بعد از عمل تغییری نداشت (189/0=p) و نمره عملکرد جنسی در ابعاد میل (578/0=p)، برانگیختگی (470/0=p) و ارضاء (408/0=p) تفاوت معنی داری با قبل از عمل نداشت. بی اختیاری استرسی ادرار بعد از کولپورافی کاهش یافت (000/0=p). نتیجه‌گیری: اگرچه کولپورافی باعث بهبود بی اختیاری استرسی در زنان می شود ولی رضایت جنسی را کاهش می دهد و بر عملکرد جنسی نیز تأثیری ندارد. لذا بهتر است که عمل کولپورافی فقط برای اهداف درمانی و در مواردی که علائم شدید، غیر قابل تحمل و بی اختیاری استرسی ادرار وجود دارد، استفاده شود.