مفهوم کار تیمی از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: یک مطالعه ی کیفی - مریم روانی پور; محمدرضا یزدانخواه فرد; شرافت اکابریان; مسعود بحرینی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014)
کار تیمی مجموعه ای از رفتارها، شناخت ها و نگرش های مرتبط با یکدیگر است. با توجه به اینکه برخی از فعالیت های کلاسی و عمده فعالیت های یادگیری_بالینی دانشجویان پرستاری به صورت کار تیمی انجام می شود، هدف از این مطالعه تبیین و شناخت مفهوم کار تیمی از دیدگاه دانشجویان پرستاری بود. پژوهش حاضر یک مطالعه ی کیفی از نوع تحلیل محتواست که به دلیل ماهیت کار جهت جمع آوری داده ها با استفاده از شیوه ی بحث متمرکز گروهی به صورت مبتنی بر هدف با دو گروه از دانشجویان سال اول کارشناسی پرستاری و دو گروه از دانشجویان سال آخر مجموعاً 32 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال 1390 اجرا گردید. کدگذاری و دسته بندی اطلاعات حاصل از مصاحبه ها، مفهوم کار تیمی از دید دانشجویان را در چهار طبقه خلاصه نمود: پیش نیازهای کار تیمی، وجود رهبر تیم، شکل گیری و استحکام تیم، فواید و موانع کار تیمی. به نظر می رسد که دانشجویان سال اول به خوبی از ویژگی های کار تیمی مطلع بوده و آن ها را از زوایای مختلف بر شمردند. اما به دلیل تجربه کمتر در انجام کارهای تیمی به بایدها و نبایدهای کار تیمی بیشتر اشاره کرده بودند؛ در حالی که دانشجویان سال چهارم کارشناسی به دلیل داشتن تجارب بیشتر در زمینه ی انجام کارهای تیمی و تثبیت نقش دانشجو و داشتن تعاملات بیشتر با یکدیگر به استحکام روابط و حفظ خود تیم و نیز بازده کار تیمی علاوه بر پیش نیازهای مطرح شده اشاره کرده اند، که به توجه بیشتر اساتید و برنامه‌ریزان آموزشی در این ابعاد تأکید دارد.