T'animes a llegir? Una experiència d'animació a la lectura en Educació Primària - Vanessa Ortega-Quevedo; Noelia Santamaría-Cárdaba; Rosa Ortiz de Santos; Irene Martín Hidalgo; Félix Enrique Lobo de Diego (Universitat de Barcelona, 2019)
El fi principal d'aquesta proposta didàctica és promoure una forma d'educar en el gust per la lectura, coneguda com animació a la lectura. Comcretament, s'utilitza el mètode de Montserrat Sarto (Sarto, 1984, 1998), basat en tres objectius: apropar els joves a lectures que puguin comprendre, procurar que els estudiants gaudeixin amb la lectura i fomentar la reflexió sobre el que s'ha llegit. En aquesta línia, s'elabora una programació d'animació a la lectura dirigida a l'alumnat de sisè curs d'Educació Primària d'un centre educatiu de Segòvia. Aquesta proposta s'elabora a partir de les estratègies extretes de publicacions de referència (Sarto, 1984, 1998). Com a resultat, els participants d'aquesta experiència puntual, a més de mostrar interès per la lectura, han manifestat ganes per a millorar la seva comprensió lectora i per continuar aprenent amb aquest mètode. En conclusió, s'ha aconseguit el principal, a més dels tres objectius que proposa el mètode d'animació utilitzat, cosa que posa de manifest que la proposta atrau l'atenció dels joves, promovent un apropament positiu a la lectura.