Ameloblastik fibroma: İki olgu sunumu - Alper Taşkaldıran; Mürüde Yazan; İsmail Doruk Koçyiğit; Fethi Anıl; Umut Tekin; Hakan H. Tüz; Önder Bozdoğan (Ankara University, 2015)
Ameloblastik fibroma epitelyal ve ektomezenşimal komponentler içeren, genellikle 2. dekatta görülen ve nadir karşılaşılan benign bir odontojenik tümördür. Bu makalede 14 yaşındaki erkek ve 20 yaşındaki bayan hastada mandibular posterior bölgede rutin dental kontroller sırasında farkedilen lezyonlar konservatif enükleasyon ile çıkarılmış olup, hastalar nüks açısından düzenli takibe alınmıştır. Bu vaka raporunda ameloblastik fibroma olgusu, klinik, radyografik ve histopatolojik olarak anlatılmakta, ayrıca nüks ihtimali ve tedavi protokolü arasındaki ilişki literatür bilgisi altında tartışılmaktadır