تأثیر سرعت حرکت بر تقارن کینماتیکی بین اندام‌های تحتانی هنگام راه رفتن طبیعی: مطالعه مقدماتی - علیرضا نصیرزاده; حیدر صادقی; حمیدرضا مختاری نیا; عباس رحیمی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه و اهداف از آنجا که تغییر در سرعت حرکت می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر ویژگی‌های بیومکانیکی راه رفتن داشته باشد، هدف از انجام تحقیق حاضر، مطالعه چگونگی تغییر تقارن حرکت بین اندام‌های تحتانی حین راه رفتن طبیعی با سرعتهای مختلف از دیدگاه کینماتیکی بوده است. مواد و روشها 11 پارامتر زاویه‌ای و 8 پارامتر زمانی نمودار زاویه زمان سطح سجیتال مفاصل اندام تحتانی 10 مرد جوان فعال در سه سرعت حرکت (آهسته، معمولی و سریع) با استفاده از یک سیستم آنالیز حرکت 6 دوربینه مورد مقایسه قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون ANOVA با اندازه‌گیریهای مکرر طرح ترکیبی 3×2 در سطح معناداری 05/0 تحلیل شد. یافته‌ها نتایج نشان داد از میان 4 پارامتر زاویهای و 6 پارامتر زمانی که تاثیر توام سرعت و اندام تحتانی بر آنها معنیدار بود، در راه رفتن با سرعت آهسته عدم تقارن بین اندامی در مورد تمامی این 10 پارامتر بروز کرده است. در حالیکه در سرعت راه رفتن معمولی 2 پارامتر زاویهای و 4 پارامتر زمانی و در مورد راه رفتن سریع تنها یک پارامتر زمانی عدم تقارن بین اندامی را نشان دادند. نتیجه‌گیری با توجه به اینکه تحلیل تأثیر توأم سرعت حرکت و اندام تحتانی نشان داد که عدم تقارن در سرعت آهسته راه رفتن بیشتر است و با افزایش سرعت حرکت، تقارن حرکت بهبود پیدا می‌کند، بنابراین توصیه می‌شود در زمان ارزیابی‌های آزمایشگاهی و بالینی راه رفتن، عامل سرعت حرکت به دلیل احتمال تأثیرگذاری آن بر رفتار اندام‌های تحتانی به عنوان عامل کنترلی مد نظر قرار گیرد.