СЕРЦЕВО-СУДИННІ ПОРУШЕННЯ ПЕРИНАТАЛЬНОГО ПЕРІОДА: МЕХАНІЗМИ РОЗВИТКУ ТА НАПРЯМКИ ТЕРАПІЇ - G.S. Senatorova; M.A. Gonchar; A.D. Boychenko; E.A. Riga; I.Y. Kondratova (Bukovynian State Medical University, 2015)
В оглядовій статті наведено сучасні дані про механізми формування серцево-судинних порушень та вроджених аномалій серця, що можуть виявлятись у плодів та новонароджених протягом перинатального періоду. Наведені дані згруповані згідно рубрикацій Міжнародної статистичної класифікації хвороб Х перегляду. Висвітлено основні напрямки терапії новонароджених із серцево-судинними розладами.