Історіографія дослідження організаційно-педагогічних засад діяльності дитячого будинку у системі освіти України (20-ті - середина 30-х рр. ХХ ст.) - Лілія Коробова (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті розглядаються особливості історіографії дослідження організаційно-педагогічних засад діяльності дитячого будинку у системі освіти України у 20-тих - середині 30-тих рр. ХХ ст. Зокрема, автором була запропонована періодизація історіографічного аналізу досліджуваної проблеми враховуючи періодизацію становлення й розвитку вітчизняної історії педагогіки, що включає наступні періоди: 1) перший період історіографії соціалізаційних функцій дитячого будинку в системі освіти України (20-ті - 30-ті рр. ХХ ст.); 2) другий період (40-90-ті рр. ХХ ст.); третій період дослідження історіографії починається з 1990 року і триває до сьогодні. Автором, зокрема, було зроблено ґрунтовний аналіз кожного з зазначених періодів з відповідними висновками.