Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání - dlouhodobý úkol - Jarmila Skalková (Czech Pedagogical Society, 2017)
Studie podává analýzu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Charakterizuje jeho pozitivní přínos a zároveň obsahuje kritické hodnocení některých jeho stránek. Vysvětluje uzlové pedagogické problémy spjaté s realizací daného dokumentu.