Головні підсумки ХХVІІ Всесвітньої універсіади в Казані (Росія) - Анатолій Миколайович Войнаровський (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У роботі проаналізовано основні напрями підготовки й проведення Всесвітньої універсіади 2013 р. (Казань. Росія), результати виступів українських спортсменів. Показано окремі загальні проекти, задіяні під час проведення цих студентських змагань («Культурна Універсіада», естафета вогню, естафета прапора, відкриття музею Універсіад). Підбито підсумки виступу українських студентів-спортсменів на ХХVІІ Всесвітній універсіаді. На цих іграх українські студенти встановили свій абсолютний медальний рекорд - 77 медалей усіх ґатунків. Найбільший внесок українських студентів у відзначено в легкоатлетів, гімнастів, веслувальників, борців.